ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Ένας ηθοποιός συνομιλεί με έναν ρεμπέτη.

Με την επανάληψη μιας μοναδικής επιτυχίας  θα ξεκινήσει τη φετινή περίοδο το Θέατρο ΣΤΟΑ, παρουσιάζοντας για 25 παραστάσεις μόνο,  που θα ξεκινήσουν στις 11 Νοεμβρίου, τον μονόλογο ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ με σκηνοθέτη και ερμηνευτή τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στη ΣΤΟΑ και στη συνέχεια παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη(Θέατρο της ΕΜΣ), στη Σύρο(Θέατρο Απόλλων), στην Κόρινθο(Θέατρο Περιγιαλίου), στον Πειραιά(Δημοτικό Θέατρο), στη Λεμεσό(θέατρο Ριάλτο) και τέλος στο Μικρό  Άνεσις στους Αμπελοκήπους εγκαινιάζοντας το 2019 το νέο αυτό θέατρο. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό όσο κυρίως από τη Θεατρική Κοινότητα.

Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Στοάς, που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστούν όταν και όπως έπρεπε, μαζί με μία σειρά εκδηλώσεων, όπως ποιητικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα, παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου της Στοάς και τέλος το ανέβασμα, στο τέλος της σεζόν, ενός καινούργιου έργου του ίδιου του Παπαγεωργίου με τίτλο ‘’Για τα μάτια της Βαλέρια’’. Είναι η 52η θεατρική περίοδος του ιστορικού αυτού θεάτρου που ιδρύθηκε στου Ζωγράφου το 1971 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς παρουσιάζοντας περί τα 150 έργα για μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ μακροβιότερου θεάτρου υπό την διεύθυνση του ίδιου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο μονόλογος ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στη Λέα Κούση, μόνιμης συνεργάτιδας του Θεάτρου Στοά.

Info: Νάση Τουμπακάρη ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’

Παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 – Κυριακή στις 7.00

Διάρκεια παράστασης 90΄

Τιμές εισιτηρίων 15,00 και 12,00 (ΑμΕΑ, φοιτητικά, άνω των 65, άνεργοι)

 

Το Θέατρο ΣΤΟΑ γιορτάζει τα 50 χρόνια του και προσφέρει κάθε Κυριακή τα εισιτήρια με 10€